2016. június 8., szerda

Gond-olatok #3

Annak idején megígértem magamnak, hogy a blogba csak nyugodtan írok. Most nem vagyok az, de mivel már egy ideje nem tudtam írni, és előreláthatólag egy ideig megint nem fogok tudni, ezért most fogok.

Én kis kertem #6

Sikerült majdnem mindent külön cserépbe ültetnem, sajnos így is volt, ami kimaradt, teljesen meglepett, hogy milyen sok paradicsom kelt ki egy zacskó magból. Már túl vagyok az első kacsoláson is, és a növénykék szépen nőnek. Kaptak támasztékot is, bár ez jelenleg nem több dísznél, mert egyelőre nem igényelnek támasztást. Már szépen el is rendeztem a cserepeket, és egy karácsonyi "gyöngysor" díszből egész aranyos díszítést dobtam fel a nádra. Hihetetlen milyen sokszor vagyok képes használni egy bejegyzésen belül a dísz szót... Most nem fogom kijavítani, előre is elnézést ezért.



E-cigi #2

Két hete már, hogy csak és kizárólag e-cigit szívunk. Most már nagyon zavar, ha valaki mellettem dohányzik, ami meglepő, mivel 13 év után váltottam. Azóta az előző modell egy jobb készülékre cseréltem. Igazából párom döntött úgy, hogy vesz magának egy jobbat, így én megörököltem az övét. Ez már kiír mindenfélét, wattot, voltot, ohmot, akkumulátor töltöttséget, és hogy mennyi ideig szívom. Most párom kotyvasztott bele csokis folyadékot, ami nagyon finom, ezt szívjuk.


Érettségi #4

Időközben túlestem az emelt biológia szóbelin és... inkább nem beszélnék róla. Igazi balfék voltam! Elsőre kihúztam a baktériumokat és az állatok szaporodását. A vicc az, hogy a baktériumokkal kapcsolatban elég sok mindent tudok, de ez valahogy nem jött elő. Kb. annyit beszéltem, mint az előttem lévő, akitől utána simán elköszöntek, velem meg húzattak egy újabb tételt. Naná, hogy arról semmi nem ment. A bizonyítványosztásra az esélytelenek nyugalmával libbenek majd be, és már most gyűjtök az októberi ismétlőre.
Ma meglestük a középszintűeket is... Úgy átlagban nem lettek rosszak, de én többet vártam magamtól. Magyar 100/73, Történelem 90/59, Matematika sajnos csak 100/44 - ez nagy szívfájdalmam, Angol 117/68 - ez viszont nagyon kellemes meglepetés.


A végére pedig egy kép tőlem, csak úgy: